Rauadammen-Sandviken

Alternativ sti til å komme til Sandviken

Lengde: 4,14 km / Opp: 100 hm / Ned: 240 hm

Veiforhold: smale, delvis bratte og ujevne stier

Veibeskrivelse

Vanligvis begynner pilegrimsvandringen med turen fra Gransherad til Tinnoset og videre med småbåt over Tinnsjøen til Sandviken, før pilegrimen går videre til Hovin kyrkje. Dessverre er turen over Tinnsjøen veldig væravhengig og ikke alltid mulig.

Der er grunnen til at vi nå legger til rette for en annen start på pilegrimsvandringen rundt Tinnsjøen. 

Vi anbefaler å ta drosje (f.eks Hovin (35099243) - eller Tinn taxi (90967777) til utgangspunktet for vandringen. Du må ellers ha bil, for det er ikke mulig å komme dit med offentlig transport. 

Hvis du vil gå hele veien begynner du ved Tinnoset, og vandrer derfra til Gransherad kyrkje. Derfra tar du drosjen til "Dammen" ved Raua elven som er grenseelva mellom Tinn og Notodden kommune. Ved snuplassen bak Rauadammen finner du stien nedover som er skiltet med "Fløytningsminne". Ta stien nedover til du kommer til det andre skiltet som peker mot venstre til Rauadammen, og mot høyre til Rauatunnelen, Rauatangen og Sandviken. Ta gjerne avstikker til Dammen, der er ikke langt å gå. Ellers tar du nå til høyre og følger skilt og de røde merkene på trær langs med elven. 


Ca 500m senere kommer du til et skilt der stien til Sandviken gå rett fram, og stien til Rauatunnelen ta av til venstre. Du kan godt ta denne lille omveien til Rauatunnelen, ettersom det er veldig spennende å se, og i tillegg kan du ta snarveien rett opp fra utsiktspunktet tilbake til stien som ta deg videre mot Sandviken. Etter 2,5 km rett før Raua renner inn i Tinnsjøen, viser et skilt mot høyre  veien videre til Sandviken. Stien blir enda litt smalere og noen gang må du passe på hvor du setter føttene dine. Men stien byr på vakker naturopplevelse og utsikt over Tinnsjøen. Når du har kommet til Sandviken er det tid for en velfortjent pause ved stranden eller sitteplass ved hovedhuset. Nyt denne fredfulle plassen og samle nye krefter før du gå videre mot Hovin kyrkje. 

Pilegrimsveien til hovin kyrkje fortsetter på motsatt side av Sandvika bukten. Følg rød merkelapp som tar deg opp en veldig bratt og steinete vei. Se kart og beskrivelsen her.