Overnattingssteder rundt Tinnsjøen

Her finner du oppdatert informasjon om overnatting langs pilegrimsveien som er listet opp i den rekkefølgen du går.

Vi skiller mellom kommersielle overnattingssteder og enkle, vakre steder der du kan sette opp telt, en hengekøye osv. I den norske naturen finnes mange fine steder å sette opp telt eller hengekøye – og takket være allemannsretten har man også i mange tilfeller lov til det. Men det er likevel flere ting å forholde seg til. Les her hva som gjelder når du vil overnatte i norske natur og vi satser på at du i hvert fall etterlate plassen slik at ingen ser at du i det hele tatt har vært da. Husk at du må har med deg drikkevann også når det noen steder er en do tilgjengelig. At du tar med søppel til neste søppelkasse må vi helt klart ikke nevne :-)

For å få det litt mer oversiktlig har vi markert de overnattingstilbud i forskjellige farger.

Kommersielle overnattingssteder er markert blå,  private overnattings tilbud lila og enkle overnattingsplasser er markert  oransje.


Gransherad

Overnatting  i Gransherad via AirBnB.

 

Ellers vil vi anbefale å sove, natten før du starter på pilegrimsveien, på f.eks. Sandviken Camping eller et sted på Rjukan. Så kan du ta bussen til Gransherad tidlig på morgenen den dagen du starter vandringen. For mer informasjon om busstider sjekk https://www.vy.no

 


Hovin

Har du behov for overnatting i Hovin og trenger hjelp med det, vær så snill og sende en melding til Ingrid, da vil hun prøve å finne en løsning sammen med deg :-)

Fjellblikk Kafé & overnatting 

 

Fjellblikkkafé ligger ut til salg og er stengt inntil videre, men hyttene kan du leie ved å ringe 94802079.


 

Hovin kyrkje

Her er det mulig å sette opp et telt på plenen på nedsiden av kirkestua (det brune bygget) Det finnes også et åpent toalett her. Vær obs på at du må ta med drikkevann og mat, fordi det ikke er en butikk i nærheten.

Gamle Heie Skule

Uthuset er ryddet og vi fikk lov av NIA for å bruke huset til pilegrimsrast og som overnattingsmulighet. Det er en enkelt men tørr plass å sove.Austbygde

Sandviken Camping 

Sandviken Camping tilbyr overnatting i eget telt, overnatting i glamping eller hytter samt at de har matservering.

De minste hyttene er for 2 til 3 personer. De har minikjøkken og felles bad i sanitæranlegget. Prisene varierer fra 700-900 kr, Sengetøy med håndkle er inkludert i prisen. (egen sovepose er ikke tilatt)

På kvelden kan man benytte seg av saunatønna med nydelig utsikt utover Tinnsjøen. Her kan du slappe riktig godt av, og varme opp ømme muskler og ben.

Kafeen tilbyr i sesongen frokost fra kl. 8 – 10, og ellers hamburger, pizza m.m fra kl. 13-20.

Det er mulig å få med seg ferske brød og rundstykker før man legger ut på neste etappe.

Mer informasjoner finner du her: sandviken-camping.no

Vandring uten bagasje

Det er mulig å vandre uten bagasje, og f.eks sove 5 netter på Sandviken Camping.

Da kan det være lurt å ankomme på ettermiddag før du starter vandringen.

1. dagen tar du taxi til Hovin kirke  og gå tilbake til Sandviken Camping

2. dagen går du først  til Austbygde kirke og så videre til Atrå kirke  og tar lokalbussen tilbake til Campingen

3. dagen tar du lokalbussen til Atrå og går fra Atrå kirke til Dal kirke og så ta du lokalbussen tilbake til Sandviken Camping for å sove en siste natt på Sandviken Camping. Der kan dy nyte den vakre utsikten over Tinnsjøen og reflektere over vandringen du har gått.

 

Tina Hansen Tinn Taxi: Tel: 974 23 555

rutetider vy.no


Bilder: Sandviken Camping AS -nylig møblert  hyttene med dobbeltseng plus ekstraseng til 1 eller2 personer


Timmerfutgarden

Det er 3 hytter som ligger rett ved Sjøtveit Båtshavn i Austbygde. "Bestemorstue" har plass intill 5 personer med eget bad, "Bakestua" og "Grastakhytte" er to enkelte hytter til maks 2 personer. Utleie er mulig fra to nøtter og oppover. Priser varierer mellom 250 NOK og 1000 NOK per natt. Alle informasjoner og kontakt finner du her


Pålerud - Leikestua

Familie Pålerud bor i Austbygde, bare noen få meter fra pilegrimsleden mellom Austbygde sentrum/Atrå kyrkje og Austbygde kyrkje. De vil gjerne tilbyr en rimelig overnatting i "leikestua" på Pålerud til pilegrimsvandrerer. Leikestua, tidligere en kiosk  på Heggland Camping i Tessungdalen har nå blitt en koselig lekestue, som kan tjene som overnattingsplass, opp til  4 pilegrimer. Fordelt på køyeseng og en sovesofa. Det er mulig å varme en suppe på en kokeplate eller koke vann til te og kaffe. Toalett med vask lånes ut i hovedhuset, separat inngang, noen få meter fra lekestua. Leikestua er åpent hele sommersesongen, overnatting koster 200 NOK per pers. Beløpet kan vippses eller betales kontant. Har gjerne med sovepose eller sengetøy. Om du ikke har, er det helt greit. Vi fikser det. 

Vær så snill og etterlate leikestua ryddig og rent. Ta kontakt med Inger Kristin (mobil 91133931) eller moren Gerd Solfrid (mobil  41854210)

Pålerud - Leilighet

I tillegg til å overnatte i "leikestua" tilbyr familien Pålerud også en ferieleilighet med 3 sengeplasser. Leiligheten ligger i hovedhuset i første etasje. Det er et 2 roms leilighet med fullt innreda  kjøkken og bad. Leiligheten leies ut med min 2 netter. Prisen for 1. person per natt er  300 NOK og for hver ekstra person 200 NOK. Sengetøy er inkludert i prisen. Tar kontakt med Inger Kristin (mobil 91133931) eller moren Gerd Solfrid (mobil  41854210) for overnatting.


Åstogo

er en enkelt hytte som Halvor Fagerberg og barnebarn Emil bygget som et H4 prosjekt i 2017. Den røde hytte står på Øyan friluftsområde mellom Austbygde Sentrum og Sandviken Camping rett der hvor Austbygdåe renner ut i Tinnsjøen. Kvite Kyrkjer har fått tillatelse av Emil å bruke Åstogo til pilegrimsovernatting.

Hytten tilbyr en tørr sitte og soveplass (litt kort ;-) ) inne. Du må ha med liggeunderlag og sovepose. Utenfor hytten finner du en bålplass og fersk vann i elven. Du har mulighet til å bruke dusj og kjøkken på Sandviken Camping. For det betaler du 100 NOK i resepsjonen eller på vipps.

 


Atrå

Håkaland - Ola-huset

Et sjarmerende laftet tømmerhus med sengeplass til 6 pilegrimer. Huset er innrede som i gamle dager, men tilbyr kjøkken og bad med dusj og toalett. 

Huset ligger opper i Gausetdalen, litt utenfor bygda, med vakker utsikt. 

Det er derved mulighet å dele opp den veldig krevende etappe fra Austbygde til Mæl og samtidig oppleve denne enestående plassen.

Det koster 800 NOK pr natt å leie Ola-huset. Ta med egen sovepose og rydd og vask etter deg, slik at de neste gjestene finner huset slik du ville har hatt det.

For mer informasjoner og reservering, ta kontakt med Karsten Tollheim e-post: ktollheim@gmail.com

Adresse: Gausetvegen 218, Atrå


Sandven Friluftsområde

Sandven er et fint område som ligger helt ned mot Tinnsjøen. Du følger veien ned mellom Atrå skole og Håndverkssenteret (på motsatt side av Atrå kyrkje) til du ser et skilt som tar deg mot "Vassreisa". Denne stien følger du langsmed elven ned mot Tinnsjøen (1km). Der kommer du først til speider området, med en enkel utedo. Litt lenger ned langs stranden, kommer du til en fin rasteplass med en minnestein om utvandringen. Litt lenger inn i skogen finner du en do. Vær obs på at du må ta med drikkevann.  Det er mulig å handle på Spar butikken som du passerer på vandringen fra Austbygde til Atrå skole. 


Mæl

Tinnsjø Kro og Camping 

Gladnyheter - det er igjen overnattingsmulighet i Mæl
Tinnsjø Camping i Mæl åpnet døren igjen 19.06.21. De ønsker pilegrimer hjertelig velkommen og gleder seg til å tar deg imot.
Det er mulig å leie hytte for 2 personer med egen sovepose til 650 NOK per natt eller leilighet i hovedhuset for 2 til 4 personer med oppredd seng, eget kjøkken og bad for 950-1150 NOK per natt.
De vil tilby enkel servering, med pølse, vafler, is, kaffe og kald drikke gjennom sommeren.
Kaffeen er åpen hver dag fra juli til 15. august. For videre åpningstider følg med på Facebook.
Vi fikk lov å ta noen bilder for at dere få et første inntrykk, mer følger etterhvert.
For mer informasjon og booking gå til nettsiden

AirBnB

Privat overnatting via Airbnb 

Visit Rjukan

Flere overnattingssteder i Tinn finner du også på Visit Rjukan sin nettside.