Dagstur til Austbygde kirke

OPPDATERING:

 

Et alternativ er å gå fra Sandviken Camping i Austbygde via Austbygde kyrkje til Atrå den ene dagen (tilsammen ca 2,5 mil), og så ta etappen Atrå - Mæl, eventuelt også til Dal neste dag (tilsammen ca 2 mil).

 

Veibeskrivelse

Lengde: 12,1 km / Opp: 230 m / Ned: 230 m

Veiforhold: bilvei med lite trafikk og skogsvei

Rundturen er tegnet rød i kartet. Pilegrimsleden fra Hovin, via Austbygde til Atrå, er tegnet svart. 

 Dagsturen fra Austbygde sentrum og opp til Austbygde kyrkje er en fin rundtur som er tegnet rødt. Pilegrimsleden er tegnet rosa.

 

Fra Sandviken Camping følger du veien gjennom Øyan tilbake til sentrum. Følg veien på høyre side av Dølehalle samfunnshus (rett over veien for interiørbutikken). Ta andre vei til venstre (Myran) og følg den bratte veien oppover til du passerer en grusbane med fotballbingen på høyre side. I stedenfor å følge Furulivegen som svinger til venstre etter fotballbanen, skal du gå rett frem på grusveien som går inn i skogen. Følg denne grusvegen (malte markering) oppover, til du kommer opp på pilegrimsleden som er skiltet mot Atrå kyrkje. Der tar du mot høyre og nedover mot Austbygde kirke.

Etter 3 km på skogsveien kommer du så ut på en bru over Austbygdåe og deretter på bilveien som går fra Austbygde til Tessungdalen (fylkesvei 755). Til venstre ligger så  Austbygde kyrkje.

Gå same veien tilbake til Sandviken Camping.

Denne rundturen er merket rødt på kartet.

Noen få meter etter da veien deles mot Atrå og Austbygde kyrkje ser du skiltet som viser mot Pålerud kapell og herberge.

Pålerud kapell er åpen for besøkere hele sommersesongen og du er alltid hjertelig velkommen.

Husk, at det er ikke lov å tenne åpen lys, som i alle våre trekirkene. Hvis du tar avstikker ditt, kan du følge stien forbi kapellet og videre til pilegrimsveien mot Austbygde kyrkje.