Dagstur til Austbygde kirke

OPPDATERING:

Dessverre har vi noen utfordringer med veien som skal ta oss nedover fra Øvrebygde til Austbygde kyrkje. Vi prøvde å finne en alternativ vei nedover, men eneste muligheten ville være å gå veien helt til den møter veien fra Austbygde sentrum mot Tessungdalen. Da kommer man ned på oversiden av Austbygde kirke og det betyr en lang omvei.

Vi må derfor be deg om å ta stien på venstre siden av elven både fram og tilbake fra Austbygde sentrum til Austbygde kyrkje. Vi beklager denne ulempen

Et alternativ er å gå fra Sandviken Camping i Austbygde via Austbygde kyrkje til Atrå den ene dagen (tilsammen ca 2,5 mil), og så ta etappen Atrå - Mæl, eventuelt også til Dal neste dag (tilsammen ca 2 mil).

 

Veibeskrivelse

Lengde: 12,1 km / Opp: 230 m / Ned: 230 m

Veiforhold: bilvei med lite trafikk og skogsvei

Rundturen er tegnet rød i kartet. Pilegrimsleden fra Hovin, via Austbygde til Atrå, er tegnet svart. 

 

Dagsturen fra Austbygde sentrum og opp til Austbygde kyrkje er en fin rundtur som er tegnet rødt. Pilegrimsleden er tegnet rosa.

 

Fra Sandviken Camping følger du veien gjennom Øyan tilbake til sentrum. Følg veien på høyre side av Dølehalle samfunnshus (rett over veien for interiørbutikken). Ta andre vei til venstre (Myran) og følg den bratte veien oppover til du passerer en grusbane med fotballbingen på høyre side. I stedenfor å følge Furulivegen som svinger til venstre etter fotballbanen, skal du gå rett frem på grusveien som går inn i skogen. Følg denne grusvegen (strikkete markering) oppover, til du kommer opp på pilegrimsleden som er skiltet mot Atrå kyrkje. Der tar du mot høyre og nedover mot Austbygde kirke. Etter 3 km på skogsveien kommer du så ut på en bru over Austbygdåe og deretter på bilveien som går fra Austbygde til Tessungdalen (fylkesvei 755). Til venstre ligger så  Austbygde kyrkje.

Gå same veien tilbake til Sandviken Camping.

Denne rundturen er merket rødt på kartet.